Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS

Ásás

A hörcsögöknek lételemük az ásás. Eredeti élőhelyüket a föld alatti járatrendszerek jelentik, melyeket a puha földben saját maguk szorgosan ásnak és alakítanak ki. Az alagutak kivájása és igazgatása idejük jelentős részét teszi ki. A vadonban ezenkívül élelmüket is a földet túrva keresik és találják meg. Az ásás tehát rendkívül nagy szerepet tölt be a hörcsög életében, gyakorlatilag ösztönös cselekvéssé vált. Ezért fogságban is túrja az almot, törekszik járatokat kialakítani benne, valamint átkutatja azt, hátha talál némi elemózsiát. Akkor is, ha mi már kiépített otthont kínálunk kedvencünknek, és az eleségét is egy tálba szórjuk, ahol könnyedén megtalálja.

Fontos, hogy mindig kellően vastag alomréteg legyen a hörcsög lakhelyén! Az alomréteg javasolt vastagsága törpehörcsögök esetében minimum 10, aranyhörcsögöknél minimum 15 cm. Ennél kevesebb forgácsban maradandó járatokat ásni nem tudnak. A széna jobban megtartja az állat által ásott alagutakat. Így az almot érdemes szénával kevernünk.