Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS

Kereskedés

Sokan naivan azt gondolják, hogy a kisállat kereskedés egy megbízható hely. Úgy vélik, egy állatokkal foglalkozó üzletben jól értenek a hörcsögökhöz. Sajnos ez az esetek túlnyomó részben nem így van. Ahhoz, hogy valaki eladó lehessen egy kisállat kereskedésben, semmiféle állatokkal kapcsolatos végzettség vagy ismeret nem szükséges.

Mivel az eladók általában nem értenek a hörcsögökhöz, akarattal vagy akaratlanul is helytelen információkat adnak róluk az érdeklődőknek, leendő gazdiknak. A helytelen információk nem csak tartást illetően hangzanak el. Gyakran a táplálásra vonatkozóan is félretájékoztatják a vevőket, illetve téves információkat adnak át az állat viselkedéséről, stb. Tulajdonképpen az eladókat (tisztelet a kivételnek!) egyáltalán nem is érdekli, mi lesz az eladásra kínált állatok sorsa. A legtöbb kereskedés érdeke csak és kizárólag az, hogy a bevétel minél nagyobb legyen, a kiadás pedig minél kevesebb. Ezért spórolnak a hellyel, a felszerelésekkel, az eleséggel, és minden mással is, amivel csak lehet.

Az állatok többnyire borzasztó körülmények között élnek, hiszen a legtöbb kereskedésben nem törődnek velük. Emiatt, valamint a higiénia hiánya miatt, rendkívül gyakori mind a fizikai, mind pedig a mentális megbetegedés, ami gyakran csak a későbbiekben mutatkozik meg. Magányos létük ellenére a hörcsögök szinte minden kereskedésben együtt vannak tartva. Ezáltal sok a verekedés, az ebből fakadó sérülések, valamint a halálesetek.

Mivel többnyire nemek szerint sincsenek elkülönítve, folyamatosan szaporodnak egymással. Ez nem csak a beltenyésztés miatt probléma. Az állandó vemhesség – főleg ekkora stressz mellett, illetve túl idős vagy túl fiatal korban – az anyákra és kicsinyeikre is veszélyes. Nem ritka az sem, hogy a vásárló vemhes állatot visz haza akarata ellenére. A hozzá nem értő eladók sok esetben nemhogy a nemet, de még a fajt sem állapítják meg helyesen. Korukról gyakran hazudnak, hiszen a legtöbb vevő csak a fiatal hörcsögöket veszi meg. Az hörcsögbabákat – ha van rá kereslet – túl korán, már 2-3 hetes korban is eladják, ami csakugyan súlyos következményekkel járhat.

Ha tehetjük, ne vásároljunk állatot kereskedésből! Inkább egy tenyésztő állatai közül vegyünk magunkhoz egyet.