Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS
Kereskedés

A kereskedésekben sokan megbízunk, hiszen naivan azt gondoljuk, egy állatokkal foglalkozó üzletben jól értenek a hörcsögökhöz – sajnos nem így van. Ahhoz, hogy valaki eladó lehessen egy állatkereskedésben, semmiféle állatokkal kapcsolatos végzettség vagy ismeret nem szükséges.

Mivel az eladók általában nem értenek a hörcsögökhöz, akarattal vagy akaratlanul helytelen információkat adnak róluk. Tulajdonképpen egyáltalán nem is érdekli őket, mi lesz a sorsuk. A kereskedés érdeke csak az, hogy a bevétel minél nagyobb legyen, a kiadás minél kevesebb, ezért spórolnak a hellyel, a felszerelésekkel, az eleséggel.

Az állatok borzasztó körülmények között élnek, nem törődnek velük. Emiatt, valamint a higiénia hiánya miatt, rendkívül gyakori mind a fizikai, mind a mentális megbetegedés, ami gyakran csak a későbbiekben mutatkozik meg. Magányos létük ellenére a kereskedésekben a hörcsögök többnyire együtt vannak tartva, ezáltal sok a verekedés, az ebből fakadó sérülések, valamint a halálesetek. Mivel többnyire nemek szerint sincsenek elkülönítve, folyamatosan szaporodnak egymással, ami nem csak hogy beltenyésztés, de az állandó vemhesség – főleg ekkora stressz mellett, illetve túl idős vagy túl fiatal korban – az anyákra és kicsinyeikre is veszélyes. Nem ritka az sem, ha a vásárló vemhes állatot visz haza. A hozzá nem értő eladók sok esetben nemhogy a nemet, de még a fajt sem állapítják meg helyesen. Korukról gyakran hazudnak, hiszen a legtöbb vevő csak a fiatal hörcsögöket veszi meg. Az hörcsögbabákat – ha van rá kereslet – túl korán, már 2-3 hetes korban is eladják, ami csakugyan súlyos következményekkel járhat.

Soha ne vásároljunk állatot kereskedésből!