Hörcsögmentés

A Hörcsögmentés az Együtt a Kisállatokért Alapítvány (EKA) része, mely egy rágcsálókkal és nyulakkal foglalkozó szervezet. Fő célja a kisállatok kulturált tartásának népszerűsítése, az állatvédelem fontosságának terjesztése, az állatok szeretete az állati élet méltóságának tisztelete érdekében. Összefogás a szaporítók ellen, akik cselekedetükkel az állatok életét veszélyeztetik. Ám legfőbb tevékenysége a veszélyben levő kisállatok, nevezetesen nyulak, tengerimalacok, csincsillák, patkányok, mókusok, deguk, hörcsögök és egerek mentése, rehabilitációja és örökbeadása.

A Hörcsögmentés 2017 tavaszán kezdte meg működését, és ez idő alatt közel ezer hörcsög életét sikerült megmentenünk. Kis csapatunk nap mint nap arra törekszik, hogy a segítségre szoruló hörcsögöket felkarolja, és megtalálja számukra az álomotthont. Sajnos rengeteg hörcsög sínylődik apró ketrecekben, megfelelő felszerelések nélkül, gyakran – magányos létük ellenére – fajtárssal, melynek következménye sok esetben súlyos sérülés vagy tömérdek utód. Nem ritka a teherré vált, megunt, és így akár az utcára dobott jószág sem. A mi célunk, hogy ezek a hörcsögök elfeledhessék korábbi rossz sorsukat, és hátralévő életüket boldogan élhessék le, ahogyan azt megérdemlik. Hiszen semmivel sem érnek kevesebbet, mint bármely más élőlény e földön.

Amennyiben segítségre vagy tanácsra lenne szükséged, írj egy emailt, vagy lépj velünk kapcsolatba a Facebookon!
Email: horcsogmentes@gmail.com
Facebook: Hörcsögmentés

Örökbefogadás

Szeretnél te is megmenteni egy életet, segíteni egy rászoruló hörcsögön? Fogadj örökbe!

Az örökbefogadás feltétele, hogy az örökbefogadó személy a hörcsögöt kizárólag hobbi célból vállalja, nem használja eleségállatként, nem szaporítja, nem adja tovább, valamint biztosítja számára a megfelelő körülményeket, a kellően tágas lakhelyet, és minden szükséges felszerelést, törődést, ellátást. A hörcsögöket minden esetben az örökbefogadási szerződés aláírása után adjuk örökbe.

Vigyél haza egy apró szeretetgombócot, aki élete végéig hálás lesz neked, amiért megtapasztalhatta nálad a szeretetet, a boldogságot! A jelenleg örökbe fogadható hörcsögöket ezen a weboldalon a “Fogadj örökbe!” menüpont alatt tekinthetitek meg.

Segíts, hogy segíthessünk!

A hozzánk kerülő hörcsögök többségének orvosi ellátásra van szüksége, a vizsgálatok, kezelések, gyógyszerek, műtétek nem kevés pénzbe kerülnek. Az állatok ellátása, a megfelelő, ideiglenes lakhelyek kialakítása, az alomcsere, etetés, a kis pockok fuvarozása és egyéb teendők szintén költségesek.

Ha szeretnél némi anyagi támogatással Te is hozzájárulni a mentéshez, az alábbiakon keresztül megteheted:

Belföldi utalás:
16200106-11578165 (MagNet Bank)
Együtt a Kisállatokért Alapítvány
Közlemény: Hörcsög

Külföldi utalás:
IBAN: HU57 16200106-11578165-00000000
Swift kód: HBWEHUHB
Közlemény: Hörcsög

Az anyagi támogatáson kívül szívesen veszünk tárgyi adományokat is. Elsősorban gyógyszerekre (Vetri-DMG Liquid, SH Rodemectin spot on, Oxbow készítmények, Meloxidyl fájdalomcsillapító stb.) és az állandó fogyóeszközökre (alom, fürdőhomok, széna, stb.) van szükségünk, de nagyon jól jön minden egyéb felszerelés is.

Továbbá támogathatjátok a Hörcsögmentést a támogatói termékek és a glirex eledelek megvásárlásával is!

Mindennemű támogatást előre is nagyon szépen köszönünk! 🙂

Szerző: Bejegyzés időpontja: | Kategória: Kategória