Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS

Raktározás

A hörcsögök életében központi elem a raktározás. Sok gazdi meglepődik rajta, milyen tetemes mennyiségű eledelt raktároz hörcsöge. Hogy miért raktároznak? A válasz nagyon egyszerű. Azért, mert hörcsögök!

A hörcsögök természetes körülmények között nap mint nap járják az éjszakát eleség után kutatva. Céljuk, hogy a fellelt eleséget elraktározzák télire, mikor odakint már nem áll rendelkezésükre elegendő élelem a hó és fagy miatt. Akár több kg ennivalót is képesek összegyűjteni raktárukban. Mivel ez a cselekvés náluk ösztönös, hatalmas stressz számukra, ha megakadályozzuk őket benne.

A hörcsögök nem tudják, hogy mi télen is etetni fogjuk őket. Mindig biztosítsuk számukra a raktározás lehetőségét! A raktár tartalmát naponta nézzük át. A romlandó ételeket távolítsuk el, a többit azonban hagyjuk ott. Nagytakarításkor higiéniai okokból dobjuk ki a raktár teljes tartalmát, ám helyére tegyünk friss élelmet, ugyanis ha kedvencünk kifosztva találja a raktárt, pánikba esik, nagy stresszt okozunk vele.