Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS
hörcsög heti mérés

Sokan nem tudják, mennyire fontos, a heti mérés a kisemlősök körében. Pedig egy rendkívül fontos dologról van szó! Ebben a cikkben ezt a témát járjuk körül.

A hörcsög zsákmányállat, ez pedig azt jelenti, hogy nem mutatja ki, ha beteg. Hogy rosszul van, azt csak akkor fogjuk látni rajta, ha már tényleg nagy a baj – ekkor pedig meglehet, hogy már túl késő, és nem menthető az állapota. Ezért nagyon fontos a heti mérés. Erre tökéletesen alkalmas egy “mezei” digitális konyhai mérleg, nincs szükség speciális eszközre. A súlyt dátummal együtt mindig jegyezzük fel egy füzetbe, hogy az előző hetek eredményei is visszakövethetőek legyenek.

A legtöbb betegség első jele az, hogy az állat súlya csökkenni kezd. Ha a hörcsög pár héten belül elveszti a testsúlya 10%-át, mihamarabb keressük fel egy egzotikus állatokhoz értő orvos rendelőjét! Ha az állat időben megkapja az orvosi ellátást, nagy eséllyel felépülhet a betegségből. Mivel a tünetek rejtve vannak, gazdiként majdhogynem lehetetlen meghatározni, mi állhat a háttérben. Lehet fogászati probléma, daganatos elváltozás, belgyógyászati betegség, sőt, akár tartástechnológiából vagy változásból adódó stressz is. A listát hosszasan lehetne folytatni. Vigyázzunk kedvencünkre!