Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS
Érdekesség Hírek Tanácsok

Ezekre figyelj a zöld eleség esetében

zöld eleség

Fontos, hogy bent lakó apróságunk számára néha rendelkezésre álljon némi zöld eleség. A legideálisabb az, ha tavasszal és nyáron szedünk különböző növényeket, és ebben az időszakban ezeket kínáljuk hörcsögünknek zöldség mellett/helyett. A külföldről importált bolti zöldségek helyett célszerűbb ezeket adnunk az állatnak. Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy van kertünk, vagy erdő/mező mellett lakunk, bátran adható neki számos növény.

Néhány fontos jó tanács:

  • Forgalmas autóút mellől ne szedjünk növényeket. Az ilyen környezetben lévő növények szennyezettek lehetnek.
  • Lehetőleg olyan területen szedjük a növényeket, ahol se kutyák, se macskák nem járnak. Fontos, hogy a növény ne legyen vizelettel szennyezett.
  • Ne legyen vegyszerrel kezelt a terület. Ha tudjuk, hogy a szomszéd permetezi a kertjét, inkább ne kockáztassunk. Sajnos a szél nagyon könnyen áthordja.
  • Mindig alaposan mossuk meg a növényeket, mielőtt odaadjuk hörcsögünknek.
  • Ha nem vagyunk biztosak az adott növény fajtájában, inkább ne adjuk kedvencünknek. Nagyon sok, szinte megszólalásig hasonló növény van, ami mérgező lehet állatunk számára. Nyugodtan kérjünk segítséget növényhatározós csoportokból a beazonosítására.

Ha nincs lehetőségünk a szabadból növényeket szedni, akár ültethetünk is magunknak pitypangot, lóherét. Illetve gyakorlatilag bármit, aminek a magja kapható a gazdaboltokban. Elültethetjük akár azokat a magokat is, amiket a hörcsög magkeverék tartalmaz. Hörcsögünk örülni fog neki, és biztosan elfogy majd mindenféle zöld eleség, amit kínálunk neki.